Sagospelet Äventyr 4.0 FAQ

Vi har fått en del frågor om spelet och hur det fungerar med tidigare utgåvor. Här kommer frågor och svar för dig som är nyfiken!

Är Sagospelet Äventyr 4.0 kompatibelt med tidigare utgåvor?

Ja. Tärningarna används dock annorlunda. Du slår tre tiosidiga tärningar som grund, och lägger till ytterligare en tärning för varje steg färdighetsvärde (om du spelar med färdigheter). Svårighetsgraderna är sex istället för fem, dvs samma system som i Sagospelet Rymd. Även färdigheterna är ändrade.

Följer det med en guide för konverteringar, om man behöver göra sånt?

Ja, det finns med ett ark med konverteringar. Det är endast färdigheter och svårighetsgrader som behöver uppdateras.

Är gamla världsböcker oanvändbara nu?

Absolut inte. Det är samma värld, även om vi flyttat handlingen till den södra kontinenten Sem Saros och riket Ariba. Men det finns gott om kopplingar till tidigare presenterat material.

Jag hörde att tärningar inte ingår i boxen nu. Stämmer det?

Ja, det stämmer. Det följer dock med en tärningssimulator som symboliserar upp till sju tiosidiga tärningar. När vi testat detta med barn har det till och med ibland upplevts mer spännande med simulatorn (läs: du drar brickor numrerade 1-10, där varje “tärning” är i en unik färg) bland yngre barn. Tärningar följer dock med i Kort & Tärningar, som är ett mycket användbart tillbehör.

Vad är nytt i denna upplaga?

Oj, mycket. Layouten är omgjord. Vi har delat upp allt material på ett mer pedagogiskt sätt. Istället för en tjockare regelbok har vi flera häften som är uppdelade efter regler, äventyr, material för Sagoberättaren osv.

Vi har lämnat Alea Masona och presenterar riket Ariba, ett land som täcks av djungler, berg och en del vulkaner. I djunglerna finns skräcködlor, gamla övergivna trappstegspyramider och hemliga sällskap som bevarar uråldriga hemligheter. Ett av dessa är Eldväktarna, som inspirerats av ninjor. Både ninjorna och dinosaurierna är våra söners idéer. De är tre respektive fem år och har fått vara med i processen.

Till boxen finns också chans att låsa upp fyra färdiga spelfigurer (både för de enkla reglerna, samt för de mer avancerade), golvplaner, kartor och vikfigurer. Bland annat.

1 svar på “Sagospelet Äventyr 4.0 FAQ

  1. Stefan säger:

    Coolers kanoners! Det blir givet att backa. Jag växte upp med Drakar & Demoner, och det här blir nog drakar för mina barn! Tack för allt ni gör för hobbyn!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.