Ny saga – Kampen om Molnrike

En av satsningarna på nya Sagospelet Äventyr är att ge ut fler sagor. Därför har vi ihop med förlaget bestämt att varje månad kommer det en ny saga i ett helt åt. Varje saga är helt nyproducerad och gläntar också lite på dörren till den värld som Sagospelet Äventyr utspelas i och blir en upptakt till den nya regelboken som vi kommer köra Kickstarter på i sommar.

 

Kampen om Molnrike är första delen i serien om de Sju Artefakterna, de mäktiga urföremål som en gång sägs ha skapats av gudarna – eller kanske är äldre än dem allihop, beroende på vilka barder man lyssnar på. Klart är att de står för oändligt kraftfull magi.

Till att börja med får spelfigurerna något betydligt mer konkret att ta itu med när staden Molnrike kommer svävande och riskerar att krascha i marken. Vad är det som händer? Kan spelfigurerna hjälpa himlaalverna? Och vem ligger bakom allt detta kaos? Jakten på förövaren skickar spelfigurerna på en resa och en svår jakt mot tuffa motståndare.

Nytt är också att vi i varje saga släpper lite pyssel och spelfigurer som man kan klippa ut och spela med, ifall ni vill gestalta de olika äventyren. Det är också en del i att göra Sagospelet mer levande med lek och aktiviteter runt själva spelandet.

Vi är så glada att få presentera det här första äventyret. Det är lite av en kick-off för oss, en start på något nytt och spännande, och vi hoppas verkligen ni ska gilla det också.  Här hittar ni sagan: https://sagospeletaventyr.se/nedladdningar/ Och när ni ändå är i farten, skriv upp er till vårt nyhetsbrev så får ni ett mail när vi släpper nya saker till Sagospelet Äventyr. Och om du inte redan gjort det – gilla vår Facebook där du kan diskutera, tipsa, ge kommentarer och berätta om dina egna erfarenheter av Sagospelet Äventyr.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.