Det här är Smygpodden!

Foto: Smygpodden

Det här är Smygpodden!

Det plingade till i vår Inbox på Facebook, och när vi tittade efter visade det sig vara en familj som skrev och berättade att de startat en podd där de spelar Sagospelet Äventyr. Vi lyssnade genast på den, och tyckte det lät så trevligt att vi bestämde oss för att ta reda på lite mer om vilka det var bakom podden. 

 

Vilka är det som utgör Smygpodden, och för dem som inte vet – vad är en podd?

Smygpodden är hela vår familj.
Pappa Gustav spelledare
Mamma Maria Barden Åskan
15 årige Felix Piraten Kapten Kvack
10 årige Kasper Alvmagikern Ark
6 årige Kassandra Enhörningen Malte

En pod är lite som en ljudbok med inspelade avsnitt man kan prenumerera på. Varje lördag kommer nya avsnitt från Smygpodden.

 

Hur kom ni i kontakt med Sagospelet Äventyr?

Vi köpte första utgåvan av äventyr då vi föräldrar har hållit på med rollspel i många år. Vi har lite svårt att först komma igång. När vi var på rollspelskonventet Gothcon i år så köpte vi boxen med nya Äventyr till Kassandra. Hon har varit väldigt entusiastisk och har drivit på att vi kommit igång med Äventyr på alvar!

 

Hur kom ni på att göra en podd av era spelmöten?

Vi hade så kul med spelet i familjen och pappa Gustav höll på med lite gästspel i en del andra poddar. Vi bestämde oss då för att spela in våra speltillfällen och ge ut dem som Smygpodden.

 

Hur många avsnitt har ni hunnit med, och vad har vi att se fram emot?

Vi har spelat in 10 avsnitt så här långt, vårt första äventyr utspelade sig i en stadsmiljö mestadels. Nu spelar vi ett annat äventyr som är i en lite mera äventyrlig miljö, Svartklos Borg. Här kommer ni få bekanta er med en del av varelserna ur den ganska nya Monsterboken till äventyr.

 

Vad är det roligaste med att göra en egen podd?

Att jobba med ett projekt av det här slaget med alla i familjen har varit jättekul, att höra hur vi spelar i efterhand och kunna fundera ut vad som kan bli ännu roligare och bättre är verkligen lärorikt. Vi hoppas att andra familjer får upp ögonen för rollspel och äventyr via vår pod. Att de som kanske aldrig testat rollspel kan lära sig hur andra gör och på så sätt enklare komma igång.

 

Var kan man lyssna på er podd?

Vår podd Smygpodden hittar ni genom att söka på det namnet i er poddapp, på Facebook eller genom att besöka vår webbplats http://smygpodden.com . Vi hoppas att ni kommer gilla vår podd och att ni får lika kul att lyssna på oss som vi har haft att spela in den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.