Sagospelet Rymd närmar sig!

 

 

Nu kör vi igång! Vi inleder genast nedräkningen till Sagospelet Rymds stora Kickstarter som går av stapeln den 25:e augusti. Sagospelet Rymd är ett syskon till Sagospelet Äventyr, som blivit hyllat av både kritiker och spelare.
I Sagospelet Rymd kan du uppleva spännande äventyr i rymden. De världsböcker vi släpper samtidigt med regelboken är fristående från varandra och riktar sig till olika åldrar.

Snack Parrow

Den första, Snack Parrow, riktar sig till åldern 6-9 år i första hand, även om bokserien om Snack har följare i alla åldrar. Serien är skriven av Camilla Linde, och handlar om Snack som överger sitt piratliv för att bli en intergalaktisk detektiv. Men att hålla sig från att pirata är inte så lätt som det låter …
Serien har beskrivits som om Douglas Adams och Hergé hade fått ett kärleksbarn.

 

Illustration: David Jansén. En tidigare version av Beta Max än det Len Renberg skeppade uran med.

Universums öde

Den andra världsboken riktar sig till en något äldre målgrupp på 10+. Denna bok baseras på George Johanssons klassiker Universums öde.
 
I en dystopisk framtid håller människan på att utrota sig själv från universums öde. Jorden är snart obeboelig på grund av rovdrift och ekologiska krascher. I denna dystra värld står rollpersonerna inför valet att försöka överleva dagen genom att dra ihop de Enheter som behövs för att leva ett någorlunda drägligt liv – eller försöka göra något åt saken!

Medarbetarna

Sagospelet Rymd har speltestats sedan Vinterspelen i Malmö, december 2018, då scenariot Rymdstation Asimov II svarar inte kördes flitigt. Reglerna är en uppgraderad version av Daniel och Julia Lehtos familjerollspel Sagospelet Äventyr. Skribenter är, förutom Daniel själv, Alexander Fahlander (som medverkar i regelboken), Mikael Bergström (som skriver huvuddelen av Universums öde) och Camilla Linde (som själv håller i pennan för Snack Parrows världsbok). Utöver det har vi flera spännande namn från hobbyn att bjuda på för äventyr under Kickstartern, vilken går av stapeln den 25:e augusti. Vilka namn det är går vi ut med lite längre fram. Vi kommer även att presentera våra illustratörer längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.