Sagospelet Äventyr blir internationell tv-serie för barn

Edit: Då denna notis blivit flitigt spridd på sociala medier de senaste dagarna vill vi göra er uppmärksamma på att artikeln publicerades den första april, och alltså var årets aprilskämt från Sagospelet Äventyr.

 

Sagospelet Äventyr växer hela tiden. vi är mycket glada, stolta och lyckliga över att kunna berätta att vi skrivit kontrakt med BBC som ska skapa en tv-serie baserad på våra berättelser i Masona. Konceptskisser håller på att tas fram för tv-serien som ska rikta sig till yngre barn. Tv-serien kommer att vara animerad med lera, och vår huvudillustratör Richard Svensson har skrivit på för att arbeta med teamet som ska ta Masona till tv-rutan. Produktionsledare är Nick Park, som är känd för bland annat Wallace & Gromit och Shaun the Sheep. Nick Park säger:

”I personally am especially fond of the many fantastic creatures that he (Daniel och Richard, red.) has developed, like hoppings, treadlers and sunspots. I am proud to bring all theese creatures to the tv-screen.”

Richard har jobbat en hel del med film tidigare och ser fram emot projektet:

”Att jobba med Nick Park är en ära. Jag har varit en fan av hans arbete i flera år.”

Tyvärr innebär detta att Richard inte kommer att fortsätta som illustratör för våra sagospel, då jobbet innebär att han kommer att flytta till London för att arbeta med detta på heltid. Vi inleder därför en process för att hitta fler tecknare som är lika duktiga som Richard varit. Vi kommer fortfarande att jobba med Richard, men hela hans fokus kommer att ligga på tv-serien.

Tv-serien går under namnet ”The Adventures of Kumpel the Hopping”. Huvudkaraktären är Kumpel, en hopping som presenterats i Sagospelet Äventyrs tredje utgåva, och dessutom är en av huvudpersonerna i Johanna Glembos kommande barnbok ”I kidnapparnas klor”. Det första avsnittet kommer att handla om ett besök i dvärggruvan Bakdûr, baserat på Daniels historia och Mattias Dristigs brädspel.

Nedan kan ni se tidiga produktionsbilder av tillverkningen av en hoppingprotoyp, baserad på Richards skulptur.

 

För frågor, kontakta Daniel via daniel (a) eloso.se

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Sagospelet Äventyr blir internationell tv-serie för barn

  1. Tackar, men det var bara ett aprilskämt. Vi får dock se vad framtiden har att erbjuda. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.