Nytt kapitel för Sagoberättaren

Lägger en sista hand på texten till ett kraftigt utökat kapitel för Sagoberättaren till Äventyrs reviderade regelbok. Vi får bland annat stöd för att skapa en historia till spelet, vilket kan vara bra i början. Sedan börjar det närma sig tryck …

 

”I denna bok finns det en färdig saga som ni kan spela. Det är en bra början för att komma in i reglerna. På vår hemsida finns också en del sagor ni kan ta hem gratis. Vill ni göra egna, kan ni antingen använda er fantasi på samma sätt som när man leker, och hitta på vad som händer eftersom. Eller också kan ni skriva en egen saga. Det finns en del saker man kan tänka på innan sagan börjar. Det är inga fasta regler för hur man ska gå tillväga, men för dem som har svårt att komma igång finns här några punkter som kan vara bra att tänka på.”

 

äventyr bild

4 thoughts on “Nytt kapitel för Sagoberättaren

 1. Hej! Fundering från en som relativt nyligen köpt Äventyr (julklapp till systersonen)… kommer revideringarna endast att finnas i denna kommande tryckta upplaga?

  1. Hej!

   Det gamla och det nya Äventyr kommer att vara helt kompatibla med varandra. På karaktärsbladet kommer det att märkas att Rörelse blivit Manöver. Det har tillkommit ytterligare några regler och förtydliganden, men inget som påverkar kompatibilitet med ännu ej utgivna produkter.

 2. Hejsan,

  Skulle gärna köpa Äventyr, och spela tillsammans med sonen. Men har lite svårigheter att hitta en upplaga. Är från Finland, och butiken ni refererar till här på sidan verkar inte leverera utomlands. Har du några tips var jag kan komma över ett exemplar?

  1. Hej.

   Äventyr är på gång med en ny och reviderad regelbok då den gamla är slut. Den nya bör finnas i butik i april någon gång. Det kan hända att någon spelbutik har kvar något exemplar i lager, så om du inte vill vänta kan du leta lite bland spelbutikerna på nätet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *