Intervju med Sofi Poulsen, författare till Mötet med piraten

 

Hur kom du i kontakt med Sagospelet Äventyr?

De sökte upp mig på Messenger och undrade om jag skulle vilja skriva barnböcker för dem.

 

Berätta lite om hur arbetet med din bok Mötet med piraten gick till.

Daniel Lehto skickade mig massa info om världen som Sagospelet Äventyr utspelar sig i och sa att jag kunde välja vilken ö jag ville i Västanhavet. Där fick jag hitta på precis vad jag ville. Det var väldigt roligt då hela Västanhavet inspirerade mig och gav mig många roliga och spännande äventyr att skriva ner. Så fast jag bara skulle skriva en bok så slutade det i inte mindre än sju (!) barnboksmanus. Sedan fick jag hejda mig. Jag valde ut det första manuset, Mötet med piraten, och skickade det till Daniel Lehto. Tillsammans gick vi igenom det och Daniel var nöjd med grundidén men vi fick putsa till några smådetaljer. Min assistent som är i målgruppen för boken fick vara med och tycka. Dock valde vi att låta Omma ha en vanlig svans och inte en regnbågsfärgad sådan.

 

Vilka erfarenheter har du av rollspel sedan tidigare?

Det är ca 23 år sedan jag rullade en T20 sist, när jag skrev Mötet med piraten. Men jag älskar verkligen Drakar & Demoner. Vi var ett skönt gäng på fyra grabbar och jag. Jag har många spelminnen som värmer hjärtat än idag. Vi rollspelare även något piratspel vid några tillfällen, men grabbarna ville inte spela det med mig efter jag fick (ök)namnet Drottning Död. Räknas Drakborgen som rollspel? Jag fick det 1986 eller om det var 1987 och det spelades flitigt under många, många år.

 

Hur är det att jobba som författare?

Det är inte alls som många tror, att jag spenderar hela dagarna med att skriva. Ungefär tre veckor om året har jag då jag har tid att skriva på nya manus som sedan blir böcker. Det brukar vara 24 december till 7 januari. Resten av året redigerar jag manus, sätter böcker, har Skapande skola eller workshops. Då är jag ute på skolor eller bibliotek och hjälper andra att skriva en egen bok. Jag åker även runt i Sverige och har sagostunder och boksigneringar. Du kan även hitta mig på spelkonvent, Sci-Fi World, Comic Con och bokmässor. Detta är lite av vad jag gör som författare och förläggare på mina bokförlag.

 

Har du några tips till den som vill försöka skriva själv?

Kortfattat: Tro på dig själv! Sätt upp mål med ditt skrivande och belöna dig själv när du når dem. Når du inte dem, var inte för hård mot dig själv. Försök igen! När du skriver, strunta i stavningen och sådant, bara skriv. Skriv för att det är kul, då blir det som bäst. Stavningen och annat kollar man i redigeringsfasen. Håll dig i skrivbubblan så du inte tappar dina fantastiska idéer. Vill du ha mer tips och hjälp? Kontakta gärna mig.

 

 

Fakta

Namn: Sofi Poulsen

Familj: Barn

Intressen: Skriva, Fotografera, Mat, Natur, Motorcyklar

Aktuell med: H.C. Andersen Sagorna har ändrat form. Disneyfluffet har slängt sig i väggen och brutaliteten har frodats. Klassiska sagor. Fantasifullt, brutalt och stundtals spektakulärt spännande.

Mina förebilder: J.K Rowlings, George R R Martin, Thomas Årnfelt, Oskar Källner

Mina fem boktips: Incidenten i Böhmen, Sällskapet i Genua, Alpha och Omega, Drakens Dotter, Valhalla-serien av Johanna Hildebrandt

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.