Drakarnas attack!

Äventyr med figurer. Vi använder Pathfinder och Dungeons & Dragons till större delen. Ibland slinker det med några gamla Warhammer från min tid som GW-entusiast. Husen är byggda av kartong, plast och lite trä samt målat med akrylfärg på tub och gouachefärger. Drakarna som syns på bilden kommer från Dungeons & Dragons: Dragon Collector’s Set. 
Det går utmärkt att bygga borgar och hus av gamla brädspel som ni inte längre använder. Spelplanen fungerar utmärkt som grundstomme, och akrylfärgen fäster utan problem.
När vi fogar samman väggarna och mindre kartongbitar som ska se ut som stenar, limmar vi med Karlssons klister eller Kontaktlim. 
Akrylfärgerna är inköpte på Panduro. Vi grundmålar kartongen svart, sedan blandar vi svart och vitt till stenen. Om du har en grov  pensel (ca 1 cm bred) kan du dutta ut stenar på väggen efter målningen. Kan med fördel göras innan färgen har torkat så blir ytan lite mer skrovlig.
Porten kommer från ett gammalt Games Workshop-tillbehör, Mighty Fortress. Likaså stegarna som syns på bilderna längre ned.

Drakarna anfaller! En modig riddare går till attack högst upp i tornet. OBS! Denna stora drake ingår inte i Dungeons & Dragons: Dragon Collector’s Set.

Strid på muren och framför den. Prinsessan Isadora (dotterns spelfigur, står på murkrönet) leder striderna och för människorna till seger!

3 thoughts on “Drakarnas attack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *