Äventyrs Johan Karlsson

johan

Hej, Johan Karlsson, vem är du?

39 årig Legonörd, legosäljare, f.d. Legobloggare, spel-/film-musikfantast och radiopratare.

 

Hur länge har du samarbetat med Äventyr på Nordsken?

Samarbetet med äventyr kom till strax efter första upplagan av Nordsken. Daniel Lehto kontaktade Legobutiken där jag jobb ar och undrade om vi var intresserade av att bygga spelplaner i Lego till den saga han skrev inför andra upplagan av Nordsken. Och det var ingen tvekan. Och uppgiften att bygga dessa spelplaner hamnade på mitt bord med en del bidrag av Hans Brettschneider. Men på senare tid så har jag stått för alla byggen.

 

Berätta om hur ni går tillväga inför ett nytt Nordsken?

Arbetet med att ta fram en ny saga inför nästa Nordsken inleds strax efter det att den senaste festivalen avslutats. Vi börjar med att diskutera vilken slags miljö sagan ska utspela sig i och den övergripande handlingen.När det är spikat så börjar jag med att damsuga internet på inspirationsbilder med liknande miljöer. Samtidigt som vi benar ut mer och mer detaljer i sagans handling. Slutligen så bygger jag miljöerna i Lego medans Daniel fixar de sista detaljerna i handlingen och sätter det i pränt.

 

Vad är det bästa med Äventyr?

Den föredömliga enkelheten. Det går snabbt att lära sig och förklara och det är nästan helt i avsaknad av omfattande tabeller man ska lära sig eller bläddra reda på i en bok. Istället är det äventyret som hamnar i fokus.

 

Familj: Sambo, tre barn och en katt.

Aktuell med: De Tre Fragmenten, Sagan som kommer spelas på femte upplagan av Nordsken

Hobbys: Lego, Lego och… Lite figurspel.

Favoritspel: D&D Attack Wing & Heroclix

One thought on “Äventyrs Johan Karlsson

 1. Hej Johan.
  Mitt namn är Albin och jag är del av en grupp som arrangerar spelkonventet Samspel i Göteborg
  Eftersom jag och flera av oss i gruppen är föräldrar så har jag länge kikat på Äventyr.
  Nu är inte mina barn riktigt så stora än att vi kan spela spelet i sin helhet, men jag måste säga att jobbet ni lägger ner är fantastiskt och väldigt inspirerande.

  Min fråga till er är, skulle ni vara intresserade av att göra något tillsammans till vårat kommande spelkonvent i slutet av Oktober?
  Jag förstår att ni har många bollat i luften och vi skulle vara tacksamma för minsta lilla som ni kan göra. Om inte vi kan lösa något så gör vi er än gärna reklam för Äventyr under konventet.

  Hör gärna av er.
  Mvh Albin & Samspel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *